Blog

Deze mail is er pas uitgegaan, mocht je geen mail ontvangen, dan ben je zo in ieder geval ook op de hoogte!
Hoihoi,
Wellicht ben je nu volop bezig met het plannen en organiseren van een zomervakantie, wij zijn alweer een stapje verder!
Dus hierbij stuur ik jullie een uitnodiging om met ons mee te gaan naar Winterberg in de herfstvakantie van 19-22 oktober. Hoe en wat, kan je lezen in de bijlage. Als je zin hebt in een lekker ontspannen weekend voor jezelf, dan hoef je je alleen maar op te geven!
Wel voor 1 september, dan gaan wij ervoor zorgen dat het je aan niks zal ontbreken.

Er is een nieuwe groep met de Zentangle Engel begonnen, Lida, als je dit ziet, ik krijg die van jou er niet goed op! Ik ga er nog een nieuwe foto van maken! Deze zien er in ieder geval al veelbelovend uit, er zijn er nog 2 in de maak! Wordt vervolgd…

Flyerkinderen

Inmiddels zitten we al weer volop in het voorjaar en JA! Dit was een van de voornemens die ik had voorgenomen: vanaf nu ook kinderen van 8-12 jaar tekenlessen aanbieden. Mijn voorraad lessen en mogelijkheden wordt maar groter en groter en ik ben er van overtuigd dat heel veel materiaal ook erg leuk en geschikt voor kinderen is. Dus vandaar…. ik heb er in ieder geval erg veel zin in! Heb je de bovenstaande folder doorgelezen? Dan weet je hoe je me bereiken kunt!

Als je de ‘Escher cursus’ komt doe werk je vooral met geometrische vormen waar je sjablonen van maakt. Met deze sjablonen ga je puzzelen. Elke keer weer anders. Deze keer hebben we een ‘zakdoekje’ gemaakt. Niet iedereen is al klaar (het is nl. best wel een intensief werkje!) Hier vast de eerste zakdoekjes!

We wisselen het af tijdens de portrettekenlessen. Hier zijn we een avond bezig geweest met verschillende modellen vanaf de tv. We proberen dan goed op de vormen en verhoudingen te letten. ‘Waar zit wat’, en ‘wat is donker’ en ‘wat is licht’.

Portretten maken in de lijn van Giuseppe Acrimboldo: Het is even zoeken en puzzelen, maar uiteindelijk zijn er weer hele verrassende en leuke portretten ontstaan!

Bij portrettekenen hebben we onszelf getekend vanaf de ‘andere kant’ gezien . Een grove schets met potlood en daarna met een zwarte fine-liner de haren lijn voor lijn neergezet.

Het favoriete element van Hundertwasser was water. Zoals je ziet zijn hier al heel wat druppels/tranen gelaten. Dit ook om vertrouwd te raken met deze gemengde techniek. De laatste 2 afbeeldingen zijn een landschap naar idee van Hundertwasser. De ‘uientorens’ ‘lollybomen’ en het contrastrijke kleurgebruik met ‘stromingsbeelden’, vind je hier allemaal in terug.

Met een nieuw zentangle groepje zijn er weer 2 schitterende ‘kopjes’ gemaakt. Dat smaakte naar meer, vandaar het laatste plaatje: de ‘zentangle engel’  in wording. Met ‘engelengeduld’ wordt hieraan gewerkt. Het ziet er nu al geweldig uit en ben erg benieuwd naar het vervolg.

Een nieuwe keuken rijker, voornemens voorgenomen, oud stof weggepoetst, genoeg ruimte voor nieuwe stof… Kortom het nieuwe jaar is begonnen, waarmee ook weer leuke nieuwe ideeën opborrelen, die ik nu verwoed een plekje geef omdat ze niet allemaal tegelijk zijn uit te voeren. Lieve mede tekenaars, zie jullie graag weer in het nieuwe jaar met nieuwe projecten, gezellige momenten en verrassende resultaten. Tot gauw!!!

Deze tekening is een kleurplaat voor de kleurgroep, niet nagemaakt, maar wel geinspireerd op de tekeningen van El van Leersum)

Hier zijn nog de ‘slotstukken’ van de Zentanglegroep van het afgelopen seizoen

Afgelopen dinsdag zijn we met de inspiratiecursus rustig aan begonnen met een bloemencollage.

Op een gekleurde achtergrond verschillende bloemen geplakt en deze met fineliners bewerkt en kleurpotlood.

De vakantie is bijna voorbij en daarom sta ik zaterdag 2 september op de kunstmarkt met weer een nieuw aanbod van te volgen tekenlessen en workshops. Ook heb ik wat kleine hebbedingetjes gemaakt voor kleine prijsjes en wat eigen werk. Gezellig als je langskomt! Mocht je niet kunnen dan is het ook mogelijk om zaterdag 9 september bij mij thuis langs te komen en je te laten informeren over het cursusaanbod. Vanaf 10 uur staat de koffie klaar.

aankondiging tekenlessen najaar2017

10-5-2017

Afgelopen zondag  ben ik in Zutphen geweest, waar ik een onderdeel van de cursus Sacred Geometry heb gevolgd bij Lisa Borstlap. Deze dag kwamen het portret, de mens en geometrie samen, wat bijzondere afbeeldingen tot gevolg had. Persoonlijk vond ik het erg leuk om te doen. Het afwisselen van: dan weer aan het portret en dan weer aan de geometrische figuren werken vond ik erg fijn om te doen. Bij voldoende enthousiasme wordt dit zeker een nieuwe lessenreeks!!!

3-5-2017

De eerste ‘Klimt’ is af, op naar de volgende!

24-4-2017

Inmiddels alweer ruim een maand verder en hieronder zie je het vervolg van de dieren, in dit geval de koeien, die we uitgewerkt hebben:

4-3-2017

Voor elke les bespreken we het werk van de afgelopen keer en laten we de werken zien die afgekomen zijn. Hieronder een impressie van enkele Zentangle middagen:

1-3-2017
De inspiratiecursus is bedoelt om elkaar te inspireren, van alles uit te proberen en daarmee ook wensen op tekengebied kenbaar te maken. Onlangs kwam het verzoek om dieren te leren tekenen. Stap voor stap gaan we hiermee aan de gang. De eerste les hebben we telkens de cirkel als uitgangspunt genomen en daar bijzonder veel dieren uit kunnen maken.

Na deze voorstudie, om uit een grondvorm, een cirkel, dieren te tekenen, hebben we gisteren de grondvormen bij verschillende koeien opgezocht en hebben er flink op los geschetst. De uitwerking volgt nog!

Tijdens de zentangle middagen ontstaan er de mooiste werken, hieronder een kleine impressie:

Zaterdag 25 februari is er een open dag!
Vanaf 10.00 staat de koffie klaar en kan je op je gemak komen kijken wat je hier kan komen doen en of er iets bij zit voor je. In onderstaande link staat zaterdag 26 februari, het is dus de 25ste!

Het is mogelijk je weer op te geven voor een nieuwe cursus. Na de voorjaarsvakantie, in de week van 27 februari starten de nieuwe cursussen. Zit er iets bij wat je aanspreekt, of heb je ergens vragen over? Neem gerust contact op, of kom anders langs op zaterdag 26 februari vanaf 10 uur, de koffie staat klaar, en een hoop werk om je te laten zien, en wie weet ook te komen doen.

aankondiging tekenlessen voorjaar 2017

Er is inmiddels een heel seizoen voorbij en misschien lijkt het of hier een winterslaap is gehouden, maar niets is minder waar, gelukkig!!! Er is veel gemaakt. Creativiteit vierde hoogtij. Vele avonden, nieuwe mensen, nieuwe werken, nieuwe inspiratie… Ik wil jullie bij deze ook bedanken voor de inspirerende en gezellige uren die we hebben doorgebracht. En bovendien voor het mogen en kunnen laten zien van jullie werk!

Hieronder laat ik graag een compilatie zien van wat er allemaal is gemaakt het afgelopen seizoen.

Escher I:

De Inspiratiegroep:

In deze groep doen we van alles, we zijn begonnen met ‘stromingsbeelden’, zoals te zien is op de tweede afbeelding, we hebben ecoline laten ‘stromen’, om dat later weer te bewerken met pen en potlood. Op het zwarte papier hebben we onder andere zendala’s gemaakt met gouden en zilveren gellpennen. De komende weken gaan we ons richten op ‘diertekenen’.

Mandalatekenen:

Kleurgroep:

Escher en de mandala’s zijn af, de volgende keer gaan we met geometrische sjablonen werken.

Zentangle tekenen:

De laatste en waarschijnlijk ook de meest arbeidsintensieve staat er nog niet op, zodra deze klaar zijn komen ze er zeker nog bij!

Langzaam maar zeker gaan we het nieuwe seizoen weer in. Gisteren heeft de kleurgroep, eigenlijk inmiddels al aardig all-round, zich gewaagd aan de katten ‘a la Escher’ en mandala’s kleuren. Hieronder een kleine impressie, geweldig weer!!!

photowesome30-9-2016-13_49_43

Zaterdag 3 september stond ik op de kunstmarkt in Almere Haven. Almere Haven bestaat alweer 40 jaar, en in het kader daarvan had ik wat kleine werkjes gemaakt voor de markt. Ook zijn er vanaf oktober weer nieuwe lessen te volgen. Wil je dat nog even rustig bekijken, dan kan dat via onderstaande link.

WP_20160902_003

aankondiging tekenlessen najaar2016

Donderdagmiddag traden we in de voetsporen van… de Aboriginals. Deze keer hebben we onze verf niet zelf gemaakt, maar met acrylverf gewerkt. Wat ook heel goed te doen is. Stip voor stip zijn er weer bijzondere kunstwerken ontstaan!

WP_20160526_001 WP_20160526_003 WP_20160526_004 1 WP_20160526_005 WP_20160526_007 WP_20160526_009 1

Afgelopen woensdag stond in het teken van de kunstenaar Friendensreich Hundertwasser. We hebben ons in zijn werk verdiept en daarna is ieder zijn eigen weg gaan volgen met deze kunstenaar als inspiratiebron.

Hieronder een impressie van deze dag:

WP_20160525_002 WP_20160525_014 WP_20160525_015 WP_20160525_019 WP_20160525_017 WP_20160525_025 1 WP_20160525_026 1 WP_20160525_028 2

WP_20160525_018

De mails zijn eruit! Het laatste weekend van september en het eerste weekend van oktober organiseer ik samen met Hans een creatief weekend in Winterberg, waarbij de herfst en Friedensreich Hundertwasser de inspiratiebron zullen zijn. Heb er zin in!

Weekend Hundertwasser sept-okt

25 Mei a.s. is hier ook een ‘Hundertwasserdag’, je maakt dan kennis met de kunstenaar Friedensreich Hundertwasser, met zijn werk, zijn filosofie en vooral zijn manier van werken. Want het is de bedoeling dat je aan het eind van de dag met een ‘eigen Hundertwasser’ naar huis gaat.

Hieronder een kleine impressie van de dagworkshop van 19 maart.

WP_20160319_008 1 WP_20160319_005 WP_20160319_004 WP_20160319_003 WP_20160301_009 1 20160320_193122

Op zaterdag 19 maart is er een dagworkshop over Aboriginal Art.
Na een introductiefilm ’s morgens bij de koffie, ga je zelf verf maken tot aan de lunch.
Hierna gaat het ‘echte werk’ beginnen, en zal je stip voor stip jouw eigen werk maken. Mocht het niet afkomen, geen nood! Je neemt je eigen gemaakte verf gewoon mee.

De middag cursus van Escher zal op de volgende woensdagen zijn:

16, en 30 maart, 13 en 20 april en 4 mei.
Het is mogelijk om op de volgende vrijdagmiddagen het werk te komen afmaken:
18 maart, 2 en 16 april, en 6 mei.

Op deze middagen is het ook op atelier, d.w.z. dat het mogelijk is om eigen werk te maken met gebruik van de materialen hier. Je werkt dan voornamelijk zelfstandig. Er is genoeg materiaal om mee te werken en ideeën op te doen.

Voor degene die Escher doen is dit gratis, anders kan je dit komen doen voor slechts 7,50 euro per keer.

WP_20160309_001 1

Suf genoeg ben ik te laat begonnen met foto’s maken, gelukkig heb ik er nog 1 kunnen vastleggen, tijdens de 1e les!
Dank je Jaimy!:-)

WP_20160308_002 1 WP_20160308_003 1 WP_20160308_004 1

Ik ben er klaar voor! Op naar de eerste les!

WP_20160211_003 1 WP_20160306_005 1 WP_20160306_006 1 WP_20160306_007 1 WP_20160306_008 1 WP_20160306_009 1

Hier vast de eerste resultaten. Nog niet alles is af, en stiekem ben ik daar blij om!

Nu druk aan de gang met de voorbereidingen voor de Escher lessen de komende weken! Binnenkort meer hierover!

Een kleine impressie van de dag workshop ‘Aboriginal Art'”: na een informatieve film over de Aboriginals bij de koffie, hebben we zelf verf gemaakt tot aan de lunch. (Die overigens zeer uitgebreid en de moeite waard was, dankzij Hans!;-)) Hierna zijn we aan het kunstwerk begonnen, wat figuratief kon zijn, een plattegrond, of abstract. De workshop duurde ongeveer tot half 5, wat lang genoeg bleek om het werk af te krijgen. De zelfgemaakte verf kon meegenomen worden, om eventueel thuis nog verder te gebruiken.


WP_20160301_002
WP_20160301_003 WP_20160301_004 WP_20160301_005 WP_20160301_006 WP_20160301_008

Sinds kort is er werk van mij te zien in Gezondheidscentrum de Haak, in Almere Haven. Tot half april 2016 mag het daar blijven hangen. Ben erg blij met deze mogelijkheid om te laten zien wat ik maak en wat er bij mij gemaakt kan worden! Dit is nog maar een kleine selectie, dus als je nieuwsgierig bent: ga lekker kijken of kom langs bij mijn praktijk!

WP_20160121_11_59_00_Raw WP_20160121_11_58_35_Raw WP_20160122_001 1 WP_20151104_002 1

WP_20160126_002 1WP_20160116_002 1

Met de kleurgroep hebben we ons laten leiden door de patronen van de achtergrond. Ronde vormen gezocht en daarbinnen weer vormen gemaakt en gekleurd. Heel ontspannend om te doen met een verrassend resultaat!

WP_20160126_002 1 WP_20160204_001 1 WP_20160204_002 1 WP_20160204_003 1

Als laatste uitdaging hebben we het portret van Hanny getamponneerd, Het was een uitdaging, maar het resultaat mag er wezen! Hiermee hebben we de studie van deze portrettenreeks afgerond, met een enthousiaste en inspirerende groep!

WP_20160120_007 1 WP_20160120_014 1 WP_20160120_021 1

En hier zijn dan de tekeningen in kleurpotlood! We hebben gewerkt met een raster ‘op schaal’.

WP_20160120_003 2WP_20160120_013 1WP_20160120_020 1WP_20160120_019 1

Dit is het resultaat van een middag schilderen a la Picasso! Iedereen is heerlijk ‘los gegaan’ en zie wat een geweldig werk er ontstaat. Met ons model Hanny als inspiratiebron, en verder met bijenwas en ecoline aan de slag. De tijd vloog voorbij. Bijzonder, hoe ieder ook hierbij weer zijn eigen unieke stijl heeft en dat zo kan laten zien. Ik kijk uit naar de volgende ronde! Daarbij gaan we Hanny met kleurpotlood natekenen.
WP_20151223_001 1 WP_20151223_002 1 WP_20151223_003 1 WP_20151223_004 1 WP_20151223_005 1 WP_20151223_006 3 WP_20151228_001 1 WP_20151228_002 1

2-12-2015
A.s. maandag -en dinsdag avond kan je komen kerstkaarten maken, door te zentanglen, tekenen, kleuren, plakken enz.
Hieronder wat voorbeeldjes, voor als je zin hebt:

WP_20151129_002 1 WP_20151201_003 1 WP_20151201_004 1 WP_20151201_005 1

2-12-2015
Met het portret tekenen hebben we vandaag geprobeerd Hanny goed in beeld te krijgen. Het is heel fijn om Hanny als model te hebben, omdat zij daar veel ervaring in heeft en omdat zij ook zo’n mooi markant gezicht heeft. Vandaag hebben we haar van drie kanten geprobeerd te ‘vangen’. Recht van voren, en profile en enigszins gedraaid.
De volgende keer gaan we, met Hanny als inspiratiebron, weer helemaal ‘los’ a la Picasso.

WP_20151202_004 WP_20151202_003 WP_20151202_002 WP_20151202_001

Met de portretgroep zijn we druk aan het oefenen met verschillende hoofden. Dit keer een portret van internet afgehaald.
Met houtskool, eerst weer met de ogen, oren, neus en mond bezig geweest en daarna het hele portret.
Het was pittig, maar zeker niet onverdienstelijk!

WP_20151123_004 1 WP_20151123_005 1 WP_20151123_007 1 WP_20151123_003

De kleurgroep heeft een keizerskroon op zwart papier gemaakt. Vanuit 12 punten trek je een lijn naar ieder ander punt. De invulling is weer heel divers. Bijzonder hoe ieder zijn eigen invulling geeft aan hetzelfde basispatroon!

WP_20151122_002 1WP_20151112_002 1WP_20151112_003 1WP_20151110_003 1

WP_20151110_002 1

De tweede serie van de portrettenreeks is weer begonnen en we hebben ons vooral geconcentreerd op de oren, ogen, neuzen en monden afzonderlijk. Uiteindelijk dit alles samengevoegd in 1 portret.

WP_20151130_002 1

WP_20151123_008 1WP_20151123_006 1

WP_20151130_003 1

Afgelopen zaterdag was er kunstmarkt in Almere Haven, waar ik voor het eerst met mijn werk gestaan heb, samen met Paulyn. We kwamen net terug van een intensieve Escher 5-daagse, waar we iets van hebben laten zien. En verder ben ik druk bezig met het aan de man brengen van de tekenlessen en workshops die hier te doen zijn. Helaas zat het weer niet zo mee, waardoor het minder druk was dan voorgaande jaren, volgens de insiders. Hieronder een korte impressie van deze dag.

IMG-20150905-WA0010a IMG-20150905-WA0002 1a IMG-20150905-WA0009a

We hebben een soort van zomerstop, enkele uitzonderingen daar gelaten. Een kleine gezellige groep  komt om de week kennis maken met kleur op allerlei manieren. Met potlood, ecoline, oliepastel, fineliners. Zij maken hun eigen kleurplaten en experimenteren met kleurgebruik en materiaal.
Hieronder een kleine impressie.

WP_20150715_005 WP_20150715_004 WP_20150715_003 WP_20150715_002

Afgelopen week met Paulyn bij Escher in het Paleis in Den Haag geweest. Wij gaan binnenkort samen een 5 daagse Escher zomerworkshop bij Lisa Borstlap volgen in Zutphen. Dus alle inspiratie en informatie is nu welkom. Bij zijn werk spelen tijd, ruimte, oneindigheid en eeuwigheid een grote rol. Als ook perspektief en optische illusie. Ik ben heel erg benieuwd hoe we dat aangereikt krijgen. Binnenkort meer hierover.

WP_20150729_048 WP_20150729_027 2 WP_20150729_030 1 WP_20150729_028 1